Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Geen uitkeringskorting Voedselbankcliënten

Noordwijk – Wie boodschappen krijgt van de Voedselbank, wordt niet gekort op de uitkering. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen van GroenLinks.

Eerder kwam landelijk in het nieuws, dat een vrouw 7.000 euro moest terugbetalen omdat ze boodschappen kreeg van haar moeder. Later bleek, dat deze vrouw ook andere aankopen had gedaan, zoals een auto en een motor. Maar hier in de Bollenstreek is duidelijk, dat de mensen die steun krijgen van de Voedselbank, zich geen zorgen hoeven te maken over een korting.

Het college laat verder weten: ,,Als de boodschappen van een andere derde komen (bijvoorbeeld van een familielid), is het per individueel geval te beoordelen of dit tot een terugvordering moet leiden. De vraag is waarom iemand dit structureel ontvangt naast een uitkering. En als de klant (van de ISD, red.) niet kan rondkomen van de uitkering wat de oorzaak is en wat daaraan gedaan moet worden.’’