Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Gemeente gaat voor geluk

Noordwijk – Het gemeentebestuur wil met inwoners en maatschappelijke partners een ‘integraal maatschappelijk programma’ opzetten. Dit moet leiden tot initiatieven op de gebieden van hulp, zorg en geluk.

Dat is te lezen in een bericht van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Burgemeester Wendy Verkleij licht toe: ,,Geluk, omdat het uiteindelijk draait om het geluk van onze inwoners. Het moet dan ook een Noordwijks document worden dat aansluit bij de behoeften van onze inwoners, passend bij hun identiteit en dat van onze dorpen.’’

Het maatschappelijk programma moet leiden tot het ‘Nieuwe Noordwijkse werken’, waarbij verschillende partijen samenwerken voor een betere toekomst voor Noordwijk. Met voldoende welvaart voor iedereen, prettig wonen met voldoende woningen voor iedereen, een betrokken gemeenschap en een plek waar de inwoners prettig samenleven en gelukkig oud worden Maar ook een gemeente met een goede bereikbaarheid en minder (parkeer)overlast op topdagen, die op termijn duurzaam, klimaatneutraal en klimaatbestendig zal zijn.