Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

‘Generaal pardon voor paardenlandjes’

Noordwijk – Eigenaren van paardenlandjes en moestuinen hebben zich verenigd in de stichting ‘Waarom weg’.

Onlangs spraken de bestuursleden met wethouder Sjaak van den Berg over het handhavingsbeleid op het oneigenlijke gebruik van bollengrond. Door actief te handhaven wil de gemeente, dat moestuinen, hakhoutbosjes, boomgaarden en paardenweitjes verdwijnen en vervangen worden voor bollengrond.

De oplossing van ‘Waarom weg’ is een ‘Generaal Pardon’, zo laat voorzitter E. Vink weten. Waarbij iedereen, die al voor 1 januari 2021 de stukjes bollengrond op een andere manier gebruikt, dit ook mag blijven doen. Ze geeft verder aan, dat de zaken als moestuinen, boomgaarden en hakhoutbosjes ook zorgen voor vergroening van het landschap.