Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Half uur in de file en het hek gaat voor je dicht

Roelofarendsveen – Iedere zaterdag is het weer raak; totaal gefrustreerde automobilisten mogen hun afval niet brengen naar het afvalstation aan het Veenderveld in Roelofarendsveen.

Dit afvalstation is namelijk open tot 12:30 uur en precies op dat tijdstip gaat het hek ook onverbiddelijk dicht; of er nu wel of geen autofile staat te wachten. PRO-gemeenteraadslid Hans Klink is ervaringsdeskundige en hij wil er wat aan doen.

Klink vertelt over twee van zijn ervaringen. ,,Ik kwam op een zaterdagochtend in december om 11:45 uur aanrijden en heb drie kwartier moeten wachten in de rij. Vlak voor mijn neus ging het hek dicht. Ik baalde er enorm van en achter mij waren ook automobilisten aan het balen.’’

Afgelopen zaterdag moest Klink weer naar het afvalstation en weer was dat rond 11:45 uur. Het werd nog spannend voor Klink, omdat hij weer in de autofile moest aansluiten. Dit keer had hij wel geluk: ,,Vlak achter mij ging het hek dicht. Maar automobilisten stonden tot aan het bedrijfspand van Dobbe te wachten.’’

Dit kan zo niet langer, aldus het PRO-raadslid: ,,Het is asociaal, dat zonder enige aankondiging de poort dicht gaat. Als je sluit, zet dan ruim van tevoren een bordje neer ‘dit is de laatste auto die wij helpen’. Laat mensen niet een half uur in de rij staan wachten voor niets.’’ Navraag bij de gemeente leert, dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen. Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ,,De manager van de buitendienst gaf aan dat de voorbereidingen voor markeringen en het bord al in de maak zijn en die zullen deze week ingezet worden.”