Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Huisjesmelkers in sociale woningen

Noordwijk – Hoeveel huurders van sociale woningen hebben één of meerdere huizen in bezit, die zij weer aan anderen verhuren? Op die vraag willen de politieke partijen VVD, Fractie DOEN en CDA antwoord krijgen van het college.

In de landelijke media werd geschreven over deze praktijken van sociale huurders. Het college moet zorgen voor een overzicht van de huurders bij woningcorporaties Stek en/of Padua, die onroerendgoedeigenaren zijn. De politieke partijen vinden het ‘heel onwenselijk dat, gelet op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen in het sociale en midden segment, mensen met één of meer koopwoningen op hun naam, een geschikte huurwoning voor mensen met een kleine(re) portemonnee bezet houden?’

Ze vragen het college of Stek en Padua huurcontracten kunnen beëindigen, als de (sociale) huurwoning wordt onderverhuurd, de huurder nog staat ingeschreven bij de corporatie maar elders in zijn koopwoning woont of wanneer er sprake is van andere illegale activiteiten. De partijen willen ieder kwartaal hierover geïnformeerd worden.