Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Mogelijke kans voor eigenaren paardenweitjes

Noordwijk – Er is hoop voor de eigenaren van paardenweitjes. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Wendy Verkleij aan de raadsleden naar aanleiding van vragen door CDA-raadslid Duivenvoorde.

Ze schrijft onder meer: ,,De gemeente Noordwijk heeft geen paardenbeleid vastgesteld. In de bestemmingsplannen Landelijk Gebied en Buitengebied zijn echter wel afwijkingsmogelijkheden opgenomen om onder voorwaarden mee te kunnen werken aan (een, red.) paardenbak binnen de woonbestemming. Daarnaast kunnen paardenweides in het landelijk gebied worden toegestaan omdat deze gezien kunnen worden als onderdeel van het heterogeen landschap vanuit de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport (ISG).’’

Het college is niet van plan de inwoners hier uitgebreid over te informeren, aldus Verkleij. Maar wanneer dit onderwerp in gesprekken tussen eigenaren en de gemeente aan bod komt, dan vertelt de gemeente over de (on)mogelijkheden.