Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Ondernemers luiden noodklok

Noordwijk – De ondernemersverenigingen Noordwijk Shopping Centre, Winkeliersvereniging Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout Centrum maken zich zorgen over een door de gemeenteraad aangenomen motie om woningen mogelijk te maken in leegstaand vastgoed. Dat laat Pieter van der Geest, Voorzitter NOV Noordwijkerhout, weten in een brief aan de gemeenteraad.

Hij stelt onder meer: ,,Wij zijn als vertegenwoordigers van de drie winkelkernen met de gemeente en vastgoedeigenaren in overleg om tot een breed gedragen Retail- en Horecavisie te komen. Deze visie moet richting geven aan ontwikkeling van de drie winkelgebieden en de daarbij behorende horeca in de gemeente Noordwijk. Er wordt in de visie uitgegaan van drie afgebakende gebieden waar de focus op winkels met ondersteunende horeca moet liggen. Daarnaast is er een horecaconcentratiegebied op de Koningin Wilhelmina Boulevard waar de focus op horeca moet blijven liggen.’’

Van der Geest waarschuwt: ,,Uit onderzoeken is gebleken dat als de winkelstraten en de Koningin Wilhelmina Boulevard onderbroken worden door woningen, het niet helpt om deze gebieden aantrekkelijk te houden voor het winkelend publiek. Door onderbreking van winkels vallen er delen van winkelstraten stil, waardoor het lastig wordt om de randen van de winkelstraten levend te houden. Gebleken uit het verleden is dat winkelpanden die zijn omgebouwd tot woningen nooit meer tot winkels worden teruggebouwd. Transformatie van lege winkelpanden naar woningen zal de kernen eerder verzwakken dan versterken.