Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Onduidelijkheid over ijsbaan

Noordwijkerhout – Werden bewoners van de Arena nu wel of niet belemmerd in hun ijsplezier? Het antwoord op die vraag bleef onduidelijk, dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Raadslid Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) gaf aan, dat bewoners vorige week ‘een stukje grasland tussen de woningen onder water had gezet om daar een ijsbaantje te creëren voor de eigen kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Het ijsbaantje had het formaat van een flinke woonkamer en vanaf donderdag beleefden de kids er al veel plezier.’ Maar volgens hem werd het ijsbaantje de volgende dag met hekken afgezet, zonder overleg met de buurtbewoners.

Wethouder Sjaak van den Berg liet weten, dat dit gebeurde, na een telefonische melding. Hij gaf aan, dat de ijsbaan gecreëerd was op een stukje kunstgras en dat dit het kunstgras zou kunnen beschadigen. ,,,Gezien de veiligheid en aansprakelijkheid van de gemeente is toen besloten om het stuk af te zetten. Tijdens het neerzetten van de hekken is overleg geweest met de bewoners eromheen.’’ De Moor reageerde: ,,Ik hoor een compleet andere lezing van de bewoners. Dit klopt niet.’’