Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Oproep tot uitsterfbeleid paardenweitjes

Noordwijk – De petitie met 4.130 handtekeningen om het handhaven tegen de paardenweitjes tegen te gaan, leidt mogelijk tot politieke actie.

Bruisend Noordwijk-fractievoorzitter Jaap de Moor deed dinsdagavond al een vooraankondiging van een motie, die hij tijdens de raadsvergadering van 16 maart wil indienen. In de motie zal hij oproepen tot een ‘Generaal Pardon’ voor alle paardenweitjes gebruikers, die deze bollengrond al tientallen jaren op die manier gebruiken.

Via een ‘uitsterfconstructie’ mogen die mensen dit recht dan behouden, tot ze verhuizen of overlijden. De Moor wacht eerst af, of het college van burgemeester en wethouders de komende maand tot afspraken kan komen met de stichting ‘Waarom Weg?’.