Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Schommel moet blijven

Noordwijkerhout – CDA-raadslid Sebastiaan Duivenvoorde maakt zich hard voor het behoud van een schommel op de speellocatie Erfvoort, tussen de Victoriberg en de Zeestraat.

Op die plek zijn maar weinig speeltoestellen en enkele bewoners hadden voor een verhoogd speelplezier voor de kinderen daarom een schommel opgehangen. Veel kinderen genoten hier van, maar eind januari ontvingen omwonenden een brief met de opdracht om die schommel te verwijderen. Volgens de gemeente is het niet toegestaan om speeltoestellen op gemeentegrond te plaatsen.

Duivenvoorde vindt echter, dat de gemeente met een alternatief moet komen in plaats van de kinderen het speelplezier te ontnemen. Hij stelt voor, dat de gemeente dan maar zelf een schommel moet plaatsen.