Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Sociale woningen voor eigen inwoners

Kaag en Braassem – Woningcorporatie MeerWonen gaat 60 sociale appartementen bouwen in de gemeente Kaag en Braassem. Deze woningen tussen 50 en 75 m2 worden als eerste aangeboden aan inwoners van die gemeente.

Wie al een sociale huurwoning heeft in Kaag en Braassem en wil verhuizen, maakt de grootste kans op een fonkelnieuw appartement, die maximaal 633,25 euro per maand aan huur kost. Je inkomen moet dan wel minder zijn dan zo’n 40.000 euro. Tweede in de rij zijn andere inwoners van Kaag en Braassem. Pas daarna komen woningzoekenden van buiten deze gemeente aan bod, die nu in een sociale huurwoning zitten.

Er worden acht ‘tweekamerappartementen’ van 50 m2 gebouwd, die bedoeld zijn voor starters op de woningmarkt. Kaag en Braassemers tussen de 18 en 35 jaar oud, die nog niet zelfstandig hebben gewoond, kunnen zich hier als eerste voor inschrijven. Ook geeft MeerWonen de mogelijkheid om die 50 m2-appartementen te huren in combinatie met een grotere sociale woning. Zodat een mantelzorger en mantelzorgverlener dicht bij elkaar kunnen wonen, zonder dat ze constant in hetzelfde onderkomen zitten. Het voorrang geven aan de eigen inwoners zorgt volgens het gemeentebestuur voor een betere doorstroming op de woningmarkt.