Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Uitstel voor sloop van pand Harlekijn

Noordwijk – De gemeenteraad heeft de sloop van het voormalige peuterspeelzaal Harlekijn dinsdagavond tijdens de raadsvergadering voorlopig voorkomen.

Op initiatief van VVD-raadslid Gerard Duijndam moet het college eerst laten weten, waarom dit pand na zeven jaar plotseling op stel en sprong gesloopt moet worden. Hij wees er op, dat mensen die nu al jaren antikraak in dat gebouw wonen, onlangs te horen hebben gekregen dat ze er vóór 1 maart uit moeten. ,,Dat is niet zo netjes.’’

Wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat de onderhoudskosten voor dit pand hoog zijn. ,,Het pand is niet duurzaam te maken, sloop is beter.’’ De gemeenteraad wil de noodzaak voor de sloop eerst in een commissievergadering bespreken, voordat het pand alsnog tegen de grond kan gaan.