Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Vragen over hondenbelasting

Noordwijk – In het coalitieakkoord staat dat het gemeentebestuur de hondenbelasting wil ‘afbouwen’. Maar nog altijd behoort Noordwijk tot de duurste gemeenten van Nederland, waar het gaat om die hondenbelasting.

De politieke partij Bruisend Noordwijk heeft een digitale opiniepeiling uitgevoerd en 84% van de mensen wil dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Er is veel onvrede, waarom hondeneigenaren wel belasting moeten betalen en eigenaren van paarden en katten niet. Paarden laten hun behoeftes ook overal vallen en katten kunnen onaangelijnd overal poepen en plassen.

Bruisend Noordwijk wil van het college van burgemeester en wethouders onder meer weten, wanneer die hondenbelasting ‘afgebouwd’ wordt.