Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Windmolenkansen op zee

Noordwijk – Overal op het land moeten gemeenten op zoek naar plekken om daar windmolens neer te zetten, om zo te kunnen voldoen aan de eisen voor duurzaam energie opwekken (de zogeheten RES-opgave).

Maar de windmolens op zee worden niet meegerekend bij deze RES. Tot nu toe, tenminste. Maar PvdA-fractievoorzitter Rommie van Dokkum ziet mogelijkheden. Er zijn plannen voor een nieuw windpark op zee, waarbij de opgewekte energie wordt geleverd aan lokale bewoners of bedrijven.

Van Dokkum vraagt aan het college van burgemeester en wethouders, of het toch niet mogelijk is om een deel van de verplichte duurzame opwek te realiseren via de windmolens op zee. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.