Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Buiten het subsidiepotje geplast

Hillegom – De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen waren te laat met het indienen van een subsidieaanvraag.

Dat blijkt uit vragen, die GroenLinks-fractievoorzitter Dick van Egmond donderdagavond stelde. Vanaf 16 november konden gemeenten een aanvraag voor de RRWE-subsidie, waarvoor de rijksoverheid 100 miljoen euro had gereserveerd. Als de gemeenten op tijd waren geweest met het indienen, hadden inwoners vouchers ontvangen om voor 100 euro per woning aan energiebesparende maatregelen te kunnen nemen. Zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie.

Op 17 november hadden al zoveel gemeenten een aanvraag ingediend, dat het geld op was. Toen de HLT-gemeenten vervolgens op 18 november nog een aanvraag indienden, was het te laat. Wethouder Karin Hoekstra vond het niet eerlijk: ,,Landelijk hadden ze aangegeven, dat je pas mag indienen als alle informatie compleet is. Er zijn gemeenten geweest die incomplete aanvragen hebben ingediend, die wel in behandeling zijn genomen.’’