Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Corona noodfonds van een kwart miljoen euro

Noordwijk – Als de gemeenteraad er mee akkoord gaat, komt er een corona noodfonds voor ondernemers. Het college van burgemeester en wethouders legt dit plan voor het noodfonds aan de raad voor.

Veel ondernemers klagen, dat het water hen aan de lippen staat en dat de financiële hulpmaatregelen van de Rijksoverheid niet voldoende zijn. Noordwijk wil 250.000 euro gebruiken om lokale ondernemers te helpen.

Als de raad instemt met de verordening dan kan het fonds starten. Individuele ondernemers kunnen bij de gemeente vervolgens een beroep doen op noodsteun. Wethouder Roberto ter Hark: “Dit is een vangnet om hulp te bieden bij acute, financiële problemen, als gevolg van de COVID-19 maatregelen.”