Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

,,Denk aan Leimuiden en Rijnsaterwoude’’

KAAG EN BRAASSEM – De nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem moet ook rekening houden met Leimuiden en Rijnsaterwoude. Deze hartenkreet uit Trix van Puffelen, secretaris van de Stichting Oud Leimuiden-Rijnsaterwoude.

In een brief aan de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit, dat het gemeentebestuur van Kaag en Braassem vooral bestaat uit mensen, die in de voormalige gemeente Alkemade woonden. Alkemade en Jacobswoude fuseerden ruim tien jaar geleden tot de gemeente Kaag en Braassem. Er zijn volgens Van Puffelen maar een paar raadsleden, die in een van de dorpen uit de voormalige gemeente Jacobswoude hun huis hebben.

Van Puffelen roept Smit op om bij het vaststellen van een profiel voor de nieuwe burgemeester ervoor te zorgen, dat de opvolger van de huidig burgemeester Marina van der Velde ook oog zal hebben voor het behoud van het erfgoed en de natuur in Leimuiden en Rijnsaterwoude. Waarbij er volgens haar beter geluisterd moet worden naar en samengewerkt moet worden met de inwoners zelf. ,,De dorpsraad van Leimuiden heeft zich gedesillusioneerd opgeheven, omdat zij door de gemeente niet gehoord werd.’’ De naam van de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem zal aan het eind van dit jaar bekend worden gemaakt.