Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Duurzaamheidsactie voor huurders

Hillegom – De gemeenten in de Duin- en Bollenstreek vissen naast het net, waar het gaat om de landelijke RREW-duurzaamheidssubsidie.

Vorig en dit jaar konden huiseigenaren met de actie ‘Winst uit je woning’ voor een voucherbedrag van 70 euro duurzaamheidsproducten, zoals LED-lampen aanschaffen. Nadat het potje leeg was, baalden veel mensen dat ze hier geen gebruik meer van konden maken. Er was nog hoop op een nieuwe voucherregeling, maar door de enorme landelijke belangstelling werden gemeenten geselecteerd, waarvan zowel huurders als huiseigenaren zo’n voucher kunnen ontvangen.

Wethouder Karin Hoekstra maakte bekend, dat deze RREW-subsidie niet aan de Duin- en Bollenstreekgemeenten wordt toegekend. Maar Hillegom gaat wel actie ondernemen om de huurders een duurzaamheidsdouceurtje te geven. ,,We gaan er mee aan de slag om zelf een actie op te zetten voor de huurders.’’