Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Eerst lenen, dan pas gift

Noordwijk – Ondernemers, die door corona in financiële nood zitten, kunnen bij de gemeente aankloppen voor een lening. Het door de gemeente zomaar weggeven van geld vond een raadsmeerderheid dinsdagavond te veel van het goede.

Raadslid De Mooij (CDA) stelde voor om het ‘Corona noodfonds ondernemers’ aan te passen, zodat de maximaal 15.000 euro per aanvraag niet meteen een cadeautje wordt. ,,Er is vooral een liquiditeitsprobleem, waar wij als gemeente de ondernemers goed zouden kunnen helpen. Geef ondernemers een voorschot. Pas als ze het bedrag niet kunnen terugbetalen, is het aan het college om er een gift van te maken.’’

Een  nipte raadsmeerderheid nam dit voorstel over.