Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Eerst zon op dak

Hillegom – Het opwekken van duurzame energie moet als eerste gebeuren via het plaatsen van zonnepanelen op zoveel mogelijk daken.

Dat besluit nam de Hillegomse gemeenteraad donderdagavond. De gemeente moet hierbij ‘de rol van aanjager’ innemen. Energiecoöperaties, die de realisatie van zonnepanelen op daken stimuleren, moet de gemeente gaan ondersteunen. Ook gaat de gemeente de komende jaren inwoners actief benaderen en ondersteunen om hun huizen optimaal te isoleren; zowel huurders als woningeigenaren.

Fractievoorzitter Frank Evers (BBH) stelde gepassioneerd: ,,Het is niet bespreekbaar om op onze bollenvelden zonnepanelen te plaatsen. We moeten als eerste inzetten op zonnepanelen. Hele wijken van het gas afhalen zien we niet zitten. Het moet eerst haalbaar en betaalbaar zijn.’’