Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Geen aansluiting ‘Coalition of the willing’

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om vluchtelingenkinderen van Griekse eilanden in de gemeente op te nemen.

Dat schrijft het college in een brief richting de Protestantse Gemeente Noordwijk. ,,Wij begrijpen dat alle vluchtelingen in kampen in moeilijke omstandigheden verkeren. Wij zien echter voor ons als gemeente, geen rol weggelegd in het oplossen van deze situatie.’’ Volgens het college moeten de oplossingen in Europees verband bereikt worden.

Het college wijst er verder op, dat er plannen zijn om in Griekenland een voogdijsysteem op te zetten. Daarmee sluit Noordwijk zich niet aan bij 181 andere gemeenten, die wel de ‘Coalition of the willing’ steunen. ,,Wij volgen het rijksbeleid’’, aldus het college richting de Protestantse Gemeente Noordwijk. Een voorstel van GroenLinks in de gemeenteraad om Noordwijk toch te laten aansluiten bij deze ‘Coalition of the willing’ werd dinsdagavond verworpen.