Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Handtekeningen tegen zonnepanelen

Nieuwkoop – De mogelijke komst van zonnepanelenvelden in de Vierambachtspolder zorgt voor grote ophef onder de inwoners. Zij zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de komst van die blinkende panelen langs de Langeraarseweg.

Willem Beekhuizen is woordvoerder van deze handtekeningenactie: ,,Wat me opviel tijdens het verzamelen van de handtekeningen is, dat inwoners hier totaal niets over weten. Ze hebben er geen idee van, wat er mogelijk te gebeuren staat en ze zijn vaak geschokt en boos.’’

De Langeraarseweg is aan de zuidkant, met haar open landschap, de enige weg het dorp in en uit. Beekhuizen: ,,Het uitzicht over de polders is hier dus erg bepalend voor de sfeer, de leefomgeving en hoe men het dorp ervaart; niet alleen voor aanwonenden maar voor alle inwoners van Langeraar. Door die zonnepanelen wordt ook het uitzicht voor direct omwonenden van de Vierambachtspolder totaal bedorven.’’

Al meer dan 200 mensen hebben met hun handtekening al laten weten, dat ze de groene polder niet opgeofferd willen hebben vanwege de komst van die zonnepanelenvelden. Ook de Dorpsraad Rondom de Plassen steunt de petitie, meldt Beekhuizen. De petitie is hier (https://rondomdeplassen.nl/2021/03/16/steun-de-petitie-van-de-omwonenden-van-de-vierambachtspolder-tegen-zonnevelden/) te vinden.