Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Hondenbelasting blijft

Noordwijk – En opnieuw strandde een voorstel voor het afschaffen van de hondenbelasting in de gemeenteraad.

Dit keer was het raadslid Bas Knapp (VVD), die dinsdagavond hierover een voorstel indiende. Een meerderheid van de partijen wil de hondenbelasting echter behouden. ,,Door het betalen van hondenbelasting maak je nog iets goed voor degenen, die een hond hebben, maar nooit iets opruimen’’, liet Astrid Warmerdam (fractie Doen!) weten. Ook NZLokaal wil de hondenbelasting niet afschaffen.

Wethouder Roberto ter Hark zegde wel toe, dat hij later dit jaar de gemeenteraadsleden laat weten, wat de kosten voor het hondenhandhavingsbeleid zijn en hoeveel de opbrengsten aan de hondenbelasting bedragen. Eventueel kan de raad dan alsnog bepalen, om de tarieven voor de hondenbelasting te verlagen.