Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

LED-wens komt niet uit

Noordwijk – Een voorstel van GroenLinks en NZLokaal voor meer LED-verlichting in de lantaarnpalen redde het dinsdagavond niet.

Raadslid Maan (GroenLinks) stelde namens de beide partijen voor om ,,alle straatverlichting met een vermogen boven 70 watt binnen vier jaar te vervangen door LED-verlichting’’. Wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat tot 2026 sowieso al 400 van de 885 armaturen vervangen worden.

Hij raadde het voorstel af: ,,De levensduur van de armaturen is twintig jaar; het kost veel geld om deze vroegtijdig te vervangen. Energiebesparing levert een klein deel  aan inkomsten op.’’ De gemeenteraad nam het advies van de wethouder over. Het voorstel werd verworpen.