Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Mogelijkheid tot uitbreiding woningen

Noordwijkerhout – Op de percelen Groenewege 24 t/m 32 mogen van het college van burgemeester en wethouders woningaanbouwen komen.

Nu hebben stukken grond nog de bestemming ‘Tuin’. En daarmee is aanbouw van de woningen niet mogelijk. Maar omdat op de percelen 31 t/m 39 wél tot twee meter voor de woning uitgebreid mag worden, vindt de gemeente, dat dit ook moet gebeuren voor de overige buren.

Het moet echter geen kakafonie van uitbouwtjes worden: ,,Door gezamenlijke ontwikkeling is het mogelijk om enige uniformiteit in de uitbouwen tot stand te brengen.’’ Als de raad hiermee akkoord gaat, krijgen de bewoners één jaar de tijd om een aanvraag in te dienen voor de uitbreiding van hun woning. Daarna vervalt deze mogelijkheid.