Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Niet aan de zijtafel

Noordwijk – De gemeente Noordwijk wil aan de hoofdtafel zitten, waar het gaat om de besprekingen over de Noordelijke Ontsluiting Bollenstreek.

De gemeenten Hillegom en Lisse kunnen in de regio wel meepraten over de studie ‘Noordelijke Ontsluiting Greenport’, maar bestuurders uit Noordwijk en Teylingen mogen alleen aansluiten als ‘agendalid’. Een motie van de partijen D66 en fractie Doen! om toch actief te mogen meepraten werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering aangenomen.

Wethouder Roberto ter Hark zag dit voorstel als steun in de rug. Het is echter nog niet zeker, dat Noordwijk alsnog wél mag aanschuiven.