Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Nieuwe plannen Jan Kroonsplein

Noordwijk – Voor het Jan Kroonsplein zijn nieuwe bouwplannen ontwikkeld. Dit komt na de felle kritiek van de gemeenteraad tegen de hotelappartementen.

In het nieuwe voorstel van het college van burgemeester en wethouders worden deze hotelappartementen vervangen door woningen. Maar als de gemeenteraad dit een goed idee vindt, zijn er nog een aantal forse hobbels te overwinnen. Zo wordt met deze plannen nog niet voldaan aan de vereiste aantallen parkeerplaatsen.

Ook moet de gemeente 1,3 miljoen extra verlies voor lief nemen. Bovendien moet de Provincie Zuid-Holland nog toestemming geven, dat Noordwijk deze extra huizen mag bouwen.