Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Noordwijk aan zijlijn bij gesprekken over noordelijke ontsluiting

Noordwijk – Een alternatieve noordelijke ontsluiting van de Greenport zal vooralsnog niet aangelegd worden op grond van de gemeente Noordwijk.

Dat laat wethouder Roberto ter Hark weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Na het door de Provincie Zuid-Holland afschieten van de plannen voor de aanleg van de Duinpolderweg, is de provincie Zuid-Holland nu bezig met het bedenken van alternatieven.

De gemeenten Hillegom en Lisse kunnen in de regio wel meepraten over de studie ‘Noordelijke Ontsluiting Greenport’, maar bestuurders uit Noordwijk en Teylingen mogen alleen aansluiten als ‘agendalid’. Ter Hark: ,,Indien varianten op grondgebied van onze gemeente worden geprojecteerd, dan zal de gemeente Noordwijk toetreden tot ambtelijke en bestuurlijke overleggen.’’