Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Noordwijkpas voor armere inwoners

Noordwijk – Met een ‘Noordwijkpas’ kunnen mensen met een laag inkomen of laag opleidingsniveau toch gebruik maken van leuke activiteiten.

Tijdens de commissievergadering woensdagavond bleek steun te zijn voor dit idee. Met de Noordwijkpas kunnen zo’n 1.000 mensen gratis of tegen een lager tarief gebruik maken van bepaalde welzijnsfaciliteiten en kuuroordvoorzieningen.

PvdA-raadslid Van Dokkum was bang, dat zo’n Noordwijkpas stigmatiserend zou kunnen werken en pleitte ervoor, dat mensen zo’n pas eerder voor een bezoekje aan de dierenarts of tandarts kunnen gebruiken, dan voor een bezoek aan een kuuroord. Wethouder Dennis Salman gaf aan, dat het de bedoeling is, dat de Noordwijkpas vooral gebruikt wordt voor allerlei welzijnsvoorzieningen, ,,zodat het niet stigmatiserend werkt.’’