Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Ophef over zendmast

Hoogmade – Met de afgebrande kerk van Hoogmade stortte op 4 november 2019 ook de Vodafone zendmast, die aan de torenspits was bevestigd, naar beneden. De mobiele telefoongebruikers hebben dit al gemerkt, waar het gaat om de kwaliteit van hun ontvangst. Maar de plannen om een nieuwe, 37,5 meter hoge, zendmast in de polder neer te zetten, leiden tot protesten. CDA-fractievoorzitter Anja de Rijk vroeg maandagavond aan het college van burgemeester en wethouders om in te grijpen.

Maar datzelfde college heeft al toestemming gegeven voor het plaatsen van die zendmast. Negen mensen hebben hier bezwaar tegen gemaakt. Alleen wanneer de bezwaarschriftencommissie meegaat met die bezwaren, kan het college nog het plaatsen van de mast tegengaan. Het is echter de vraag, of dat gebeurt. Wethouder Inge van der Meer roept het kerkbestuur op om in gesprek te gaan met de bezwaarmakers. Zij wordt gesteund door de overige politieke partijen. Nick van Egmond (D66): We willen die toren daar niet, maar er is nog minder draagvlak als we Hoogmade van het internet en het alarmnummer afkoppelen.’’ De politici hopen wel, dat de nieuwe zendmast ‘tijdelijk’ wordt geplaatst en wordt vervangen als er bijvoorbeeld een nieuwe kerktoren staat.