Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Strijden voor gelukkiger leven

Noordwijk – Het gemeentebestuur gaat de komende jaren proberen om inwoners een gelukkiger leven te geven. Samen met welzijnsorganisaties worden 25 projecten en activiteiten opgezet om dit te bereiken. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de commissie Welzijn.

Naast het verminderen van eenzaamheid, het realiseren van buurthuizen en het verbinden van generaties kan dan ook gedacht worden aan het verminderen van drempels voor de (mentale) gezondheid. Ook het realiseren van ‘geluksplekken’, het tegengaan van laaggeletterdheid en mantelzorgondersteuning vallen onder de 25 projecten.

De idee is, dat de welzijnsorganisaties het werk uitvoeren en de gemeente de regie houdt, zo gaf wethouder Dennis Salman aan.