Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Voetbalclub zucht onder gemeentebelastingen

Roelofarendsveen – De voetbalclub E.M.M. 21 (voorheen: D.O.S.R. en W.V.C.) moet 20.000 euro aan OZB-belasting betalen aan de gemeente Kaag en Braasem. In een coronajaar, waarin er vrijwel geen inkomsten zijn uit de contributie, kantine en van sponsoren. Penningmeester De Koning van E.M.M. 21 luidt de noodklok.

Sinds het uitbreken van de corona-lockdowns gaat het niet goed met de voetbalclub en andere verenigingen. Vrijwilligersorganisaties moeten zich volgens de penningmeester ‘in allerlei bochten wringen om inkomsten te generen voor forse kostenposten, zoals voetbalvelden’. ,,Deze bittere corona-periode is ook voor een voetbalclub een financiële ramp. De drie pijlers waarop we draaien zijn contributie, kantine en sponsoring. De contributie durven we amper volledig in rekening te brengen, de kantine is van maart 2020 tot waarschijnlijk maart 2021 slechts zes weken open geweest en sponsors hebben moeite om zelf het hoofd boven water te houden. En dan vallen er bij W.V.C. en D.O.S.R. tussen nu en eind februari voor€ 20.000 aan aanslagen gemeentebelastingen op de mat.’’

Eerder had een ambtenaar nog laten weten, dat de gemeente zou streven naar het opleggen van een ‘redelijk bedrag’, geeft De Koning fijntjes aan. Zijn pleidooi lijkt nog weinig succes te hebben. Burgemeester Marina van der Velde: ,,Wij hebben speciaal voor de vrijwilligersorganisaties in Kaag en Braassem een covidregeling in het leven geroepen. Wij erkennen echter ook dat de OZB aan organisaties zoals die van u gezien kan worden als ‘het rondpompen van geld’.’’ Kwijtschelding van die 20.000 euro zit er niet in, wel krijgt de club uitstel tot oktober om het bedrag op te hoesten. De gemeente gaat in de tussentijd nog wel op zoek naar ‘maatwerkoplossingen’.