Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Wandelpad komt nooit meer terug

Woubrugge – Het wandelpad bij de Schouw in Woubrugge is voor altijd verdwenen. De huiseigenaren langs dat pad mogen hun extra stuk tuin behouden. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door CDA-raadslid Thijs Mooren.

Vorige week vertelde Tiny van Aalst – Starreveld (85) in het AD hoe zij altijd genoot van haar dagelijkse rondje langs het polderlandschap. Vanwege zware osteoporose kan ze maar tien minuten lopen en dat deed ze altijd bij dit wandelpad. Zodat ze nog even kon genieten van het prachtige uitzicht. Door het afsluiten van dat wandelpad is dat voor haar niet meer mogelijk. De verkoop wordt echter niet teruggedraaid.

,,Deze wijk is ooit ontworpen met een voetpad aan de westkant van deze vijf huizen, omdat er een grote vissteiger met een lange hellingbaan voor mindervaliden gepland was. Die vissteiger is er nooit gekomen, dus de noodzaak van het pad is er niet langer.’’ Volgens het gemeentebestuur werd het pad voornamelijk gebruikt door hondenbezitters uit het wijkje zelf. ,,Terwijl men op twee minuten verder lopen zo de open polder in wandelt.’’ Nu het wandelpad is verdwenen hebben de naastgelegen woningen meer privacy en minder overlast, stelt het college van burgemeester en wethouders.

Van Aalst – Starreveld kan toch nog één blik werpen op het polderlandschap: ,,De openbare ruimte tussen de woningen in blijft gehandhaafd, waardoor er nog steeds van het uitzicht over de open polder genoten kan worden en men hier ook nog steeds kan vissen bijvoorbeeld. ‘’

Overigens blijken de vijf huizenbezitter spekkoper te zijn; nu ze deze wandelstrook hebben overgenomen, liggen hun percelen aan het water en dat is natuurlijk goed voor de verkooprijs van hun woningen.