Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Geen gratis onroerend goed naar Museum Noordwijk

Noordwijk – De gemeente blijft de plannen voor de uitbreiding van Museum Noordwijk steunen. Maar de gebouwen die hiervoor nodig zijn, worden niet gratis weggegeven.

Dat is de uitkomst van een commissievergadering, die dinsdagavond plaatsvond. De politici vonden het lovenswaardig, dat het museum zelf, dankzij een donor, voor 1,5 miljoen euro kan bijdragen aan de kosten. Maar VVD, CDA, NZLokaal en D66 maakten duidelijk, dat het gemeentelijk onroerend goed ook in eigendom van Noordwijk moet blijven.

Wethouder Roberto ter Hark gaat deze boodschap overbrengen aan het bestuur van het museum. Mogelijk wordt de oplossing, dat het museum het onroerend goed via een erfpachtconstructie en een symbolisch bedraag van een euro per jaar kan gebruiken.