Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

‘Genoeg parkeerplaatsen’

Noordwijk – De gemeenteraad steunt de verplaatsing van de Vomar supermarkt van de Bomstraat naar de Maarten-Kruytstraat.

Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering. Raadslid Brink (PUUR) constateerde: ,,Naast de supermarkt komen 42 woningen en komt er ruimte voor herontwikkeling op het Jan Kroonsplein.’’ Omwonenden aan de Maarten Kruytstraat maken zich onder meer zorgen over parkeerruimte.

Wethouder Roberto ter Hark verwacht, dat op het Verloopterrein in de zomer extra parkeerplekken gerealiseerd worden. ,,We gaan er van uit dat er voldoende parkeerplaatsen overblijven om bewoners in hun parkeerbehoefte te voorzien.’’ Tijdelijke parkeerplaatsen, die nu nog gebruikt worden, gaan verdwijnen. Ter Hark: ,,Het si goed dat we inwoners informeren dat parkeerplaatsen verdwijnen en dat we op zoek gaan naar vervangende parkeerplaatsen.’’