Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Meer dan honderd arbeidsmigranten aan Kruisweg

Woubrugge - De komst van 144 arbeidsmigranten aan de Kruisweg 18 in Woubrugge is een forse stap dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem laat weten hierover een ‘positieve grondhouding’ aan te nemen.

In 2019 kwam de initiatiefnemer al met een plan voor het onderbrengen van deze arbeidsmigranten. Dat leidde tot grote ophef onder de inwoners van Woubrugge. Indertijd ging het om het onderbrengen van 400 arbeidsmigranten. Met de nieuwe plannen gaat het om huisvesting voor maximaal 144 arbeidsmigranten. Deze mensen komen te wonen in de huidige panden, van de voormalige paardenmanege. Hierdoor hoeft er ook geen toestemming meer gevraagd te worden aan de Provincie Zuid-Holland. Eerder was die toestemming nog wél nodig, omdat er nieuwe panden gebouwd zouden worden.

Het college wil de vergunningen afgeven. De inwoners van Woubrugge worden hier nog wel over geïnformeerd via een informatieavond, maar de burgemeester en wethouders laten nadrukkelijk weten, dat er geen participatieproces wordt opgezet. Als er ideeën opkomen tijdens die informatieavond, laat het college het over aan de initiatiefnemer of die ideeën ook in de plannen worden ingepast.