Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Miljoenen investeren in afval

Noordwijk – De komende jaren gaan de Bollengemeenten vele miljoenen uitgeven aan het VAB (Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek).

De huidige gebouwen van het overslagstation zijn oud en afgeschreven. Waar het gaat om het verwerken van al het afval, is het (financieel) goed om zo’n afvalverwerkingsorganisatie in de buurt te hebben, zo vonden de commissieleden dinsdagavond. De nieuwbouw van het overslagstation gaat naar verwachting zo’n 12 miljoen euro kosten.

Het VAB 2.0 moet dan in 2024 klaar zijn. De komende maanden zal een projectteam de bouwplannen verder uitwerken. De gemeenteraad neemt later dit jaar een definitief besluit hierover. De extra kosten van het VAB betekenen voor de komende jaren een verdere kostenstijging voor de afvalinzameling en –verwerking. Wethouder Sjaak van den Berg: ,,De gebouwen zijn afgeschreven. We zijn toe aan een nieuwe VAB. Dat we net over de grens bij Piet Gijs we ons afval kunnen afstorten, scheelt heel wat heen en weergerij van de vrachtwagens.’’