Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Plannen Museum Noordwijk onthuld

Noordwijk – De commissieleden kregen dinsdagavond een inkijkje in de nieuwbouwplannen van Museum Noordwijk. Voorzitter Leon Guijt van dit museum presenteerde enkele ontwerptekeningen.

Het museum wordt in omvang meer dan verdubbeld, met 1.000 m2 aan vloeroppervlak. Toekomstige bezoekers worden verwelkomd in een mooiere entree, er komen vaste zalen voor (wissel)tentoonstellingen en de 130 vrijwilligers zorgen voor ‘een vernieuwd museaal concept’. Op een wand komt een ‘interactieve video wall’ met een blik vanuit zee op het oude Zeedorp. Met beelden uit de loop van de tijd over Noordwijk. Ook wordt gezorgd voor een eigen ruimte om de Noordwijkse klederdracht uit de loop der eeuwen te tonen.

De vrijwilligers van het Museum Noordwijk hopen, dat met de veranderingen het jaarlijkse bezoekersaantal stijgt van 5.000 naar 25.000 mensen. En ook, dat hieronder veel kinderen zullen zijn, die niet kunnen wachten om bijvoorbeeld de ‘stijlkamer’ en ‘educatiezolder’ te mogen bezoeken. De totale kosten voor de verbouwing en inrichting bedragen 2,16 miljoen euro. Een groot deel van dit bedrag haalt het museum binnen via fondsen en sponsoren. Ook de gemeente draagt een steentje bij.