Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Ruim baan voor elektrische oplaadpalen

Kaag en Braassem – De komende jaren komen er in Kaag en Braassem tientallen oplaadpalen voor elektrische auto’s bij.

Het gemeentebestuur heeft met laadpuntleverancier afgesproken, dat bezitters van elektrische auto’s voortaan binnen een afstand van 200 meter tot hun woning een oplaadplek moeten hebben. Op dit moment zijn er 60 oplaadpunten voor elektrische auto’s en de komende drie jaren komen er 50 openbare laadpunten bij. Een groot deel van die laadpunten komen naar verwachting op openbare parkeerplekken; hierdoor daalt het aantal beschikbare parkeerplekken voor mensen die geen elektrische auto kunnen kopen.

Het promoten van de laadpalen voor het stimuleren van het elektrisch rijden past in de wens van gemeenten om een duurzamere samenleving te krijgen. Met het plaatsen van laadpalen kunnen elektrisch rijders straks altijd overal, makkelijk en slim laden, zo is de gedachtegang.

Ook in dertig andere gemeenten wordt de maximale afstand van woning tot oplaadplek verlaagd van 250 naar 200 meter. Hierdoor komen er in al die gemeenten in totaal 4.000 laadpunten bij. Het laadtarief blijft de komende jaren 31 cent per kWh.