Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Aandacht voor stoepopgangen voor minder validen

Noordwijkerhout – Gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) maakt zich zorgen om de minder validen op het terrein van Landgoed In den Houte.

Inmiddels zijn daar de eerste woningen opgeleverd en wonen er mensen. Straten en parkeerplaatsen zijn aangelegd en bomen zijn geplant. Maar Rodenburg viel op: ,,Ter hoogte van de Sint Tarcisiuslaan is er geen rekening gehouden met minder valide stoep op en afgangen.’’ Hij vindt, dat er meer schuine trottoirbanden voor mindervalide weggebruikers moeten komen.

Rodenburg roept het college op om er voor te zorgen, dat bij de rest van dit project er wel voldoende mindervalidenvriendelijke stoepopgangen komen. Ook wijst hij het college er op, dat het straatnaambord ‘Sint Tarciciuslaan’ verkeerd is geschreven. Tarcisius verwijst namelijk naar de twaalfjarige Romeinse jongen, die stierf voor het Christelijke geloof.