Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 mei 2021

,,Alleen maar high risk security’’

I-SEC  

 

Schiphol-Oost – Af en toe kom je als interviewer in aanraking met een bijzonder bedrijf. Vanwege de producten, dienstverlening en persoonlijkheden die de onderneming onderscheiden van anderen. Zonder enige twijfel valt I-SEC onder deze categorie.  

 

In een gesprek met Managing Director Rawin Jharap en Giovanni Manchia, HR directeur, wordt al snel duidelijk dat het bij I-SEC niet alleen draait om de topkwaliteit beveiligingsmiddelen. Waarmee grote organisaties, zoals Schiphol, energiebedrijven en diplomatieke vestigingen op de beste manier beschermd worden. Ook zorgen Jharap en Manchia er, met hun managementteam, voor dat meer dan 1.600 medewerkers kunnen bouwen aan hun eigen toekomst.  

 

I-SEC kiest heel duidelijk voor een focus op het bieden van beveiligingsoplossingen binnen de High Risk Infrastucture. Jharap: ,,We zijn gespecialiseerd in objecten met een hoog beveiligingsrisico. Dan gaat het om luchthavenbeveiliging, maar ook bijvoorbeeld een kerncentrale. In ons werk nemen we tegelijkertijd de verantwoordelijkheid om op basis van inclusiviteit de kansen te bieden aan allerlei mensen in onze samenleving.’’  

 

Wie bij I-SEC wil komen werken, moet eerst door een uiterst streng selectieproces heen. Ben je iemand, die graag iedere eigen gedachtespinsel op de sociale media gooit? Dan is de kans groot, dat je deze selectie niet doorkomt. Manchia: ,,Het belangrijkste is, dat je onze kernwaarden omarmt. Wees respectvol, professioneel in jouw uitingen en proberen het beste uit jezelf te halen. Wanneer je door het selectieproces bent gekomen, omarmen we je en bieden we je de kans een prachtig vak te leren.’’ Het zijn niet alleen jongere mensen, die komen solliciteren; juist ook herintreders en werknemers die nu toch de overstap naar beveiliging willen maken.  

 

Vision 2025 

 

I-SEC heeft een duidelijk visie: ,,We willen de marktleider blijven op het gebied van aviation security. Tegelijkertijd is onze ambitie om een heel sterke speler te zijn in de beveiliging van hoog risicogebieden. Waarbij we het beste potentieel uit iedere werknemer kunnen halen.’’ Extreem goed functionerende beveiligers zijn van levensbelang voor het preventief en actuele beschermen van gebouwen, ministeries en ambassades. Jharap: ”De beveiligingsoplossingen die door ons worden geboden zijn altijd een combinatie van onze mensen, kennis en slimme software die door onze in-house IT afdeling, Advanced Solutions, wordt ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om zelfs preventief op te treden door gebruik van juist getrainde agents en een goed ingerichte informatiepositie om eventuele kwaadwillenden aan de voorkant te identificeren zodat schade kan worden voorkomen. Goed beveiligen gaat dus om preventie, de-escalatie en doortastend optreden. Met het traceren van afwijkingen voorkomen we incidenten.’’  

 

Aanbesteding 

 

Onlangs heeft I-SEC een aanbesteding gewonnen en daardoor is het bedrijf sinds 1 januari verantwoordelijk voor de beveiliging van een onderzoekscentrum geënt op duurzame en innovatieve energiebronnen, zoals nucleaire energie. . Hierbij toonde I-SEC, dat het bedrijf niet alleen veiligheid belangrijk vindt, maar ook het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dat beamen Ercan Ertugral, business development manager en Kyran Wagenaar, site security manager, dan ook hartgrondig.  

 

Alle beveiligers, die voorheen op deze site werkten, kregen met behoud van hun rechten een arbeidscontract aangeboden. ,,Het was fijn voor deze mensen, dat ze een baangarantie hebben. Natuurlijk is een nieuwe werkgever spannend. Met een goede communicatie vergroten we de wederzijdse betrokkenheid steeds meer. We lieten de medewerkers niet langs komen op het hoofdkantoor, maar de leidinggevenden en trainers kwamen langs op de site zelf. Zo geven we impliciet aan, dat we hun inzet en expertise waarderen’’, aldus Ertugral. 

 

Wagenaar vult aan: ,,Het is een wisselwerking. Natuurlijk heeft een nieuwe werkgever een ander beleid. We waarderen ook de verbetervoorstellen van de mensen op de werkvloer; op die manier verhogen we ook de ‘stickyness’ met de klant. We kunnen snel schakelen en flexibel optreden. Daarentegen zijn we groot en stabiel genoeg om de zorgen van een klant weg te nemen. We hebben de stabiliteit van een mammoettanker, maar de flexibiliteit van een speedboot.’’ Deze manier van werken bevalt uitstekend bij de organisaties, die afhankelijk zijn van een absoluut veilige omgeving.  

 

Ertugral maakt van de ambities van I-SEC geen geheim: ,,We willen een top-3 speler worden in de beveiligingswereld, waar het gaat om high security objecten. Iedere klant kan rekenen op onze flexibiliteit en continuïteit. Een kernteam van professionele beveiligers zorgt voor de dagelijkse activiteiten en bij een échte calamiteit schakelen we ad hoc en vullen de vacatures direct op. Bij het beveiligen van een high-risk omgeving gaat het namelijk niet alleen om het afwenden van dreigingen, maar ook om te zorgen voor de continuïteit. Daarom werken we met onze klanten op basis van een partnership, waarbij we voortdurend kijken hoe we dingen anders kunnen doen en verbeteren; in overleg met de klant, uiteraard.’’ 


I-SEC Nederland B.V.
Walaardt Sacrestraat 425-3
1117 BM Schiphol-Oost
The Netherlands
+31 20 715 8900
E:
info-nl@i-sec.com
W:
www.i-sec.com