Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Bouw op Jan Kroonsplein kan van start

Noordwijk – De gemeenteraad heeft er dinsdagavond mee ingestemd om de bouwplannen op het Jan Kroonsplein verder te laten uitvoeren.

Voor Noordwijkse begrippen was het een historisch momentje. Na vele jaren lang praten kan er de komende jaren eindelijk gebouwd worden op het Jan Kroonsplein. Wethouder Roberto ter Hark somde de voordelen op. Er komen sociale woningen en een parkeergarage. De gebouwen worden niet zo hoog, als de ontwikkelaar in eerste instantie had geweld. Ook blijft er een verblijfsplein over en houden bezoekers een vrije zichtlijn naar het museum.

Voorstellen van D66 voor het maximaliseren van de bouwhoogte tot vier etages en het zorgen voor een gesplitste in- en uitgang bij de parkeergarage werden door een raadsmeerderheid verworpen.