Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Duurzaamheidsjacht heeft vérstrekkende gevolgen

Noordwijk – Om te komen tot een duurzame(re) samenleving in 2030 moet Noordwijk (en alle andere gemeenten) flink aan de bak om duurzamer te handelen op de gebieden van warmte, energiebesparing, duurzame mobiliteit en elektriciteit.

Dat worden niet alleen maar leuke maatregelen, voorspelde een ambtenaar dinsdagavond tijdens een raadsbijeenkomst. Wel is nu al duidelijk, dat Noordwijk niet volgebouwd wordt met 180 meter hoge windmolens; het enige zoekgebied voor deze apparaten is langs de N206 en in of bij het Oosterduinse Meer. Ook wordt hier gekeken naar mogelijkheden om zonnepanelenvelden te plaatsen.

Inwoners moeten flink aan de duurzame bak, aldus de ambtenaar: ,,We kunnen op dit moment niet dwingen om zonnepanelen op het dak te leggen. Maar we moeten van de wortel naar de stok; dus een omslag maken van ‘mensen verleiden’ naar ‘mensen dwingen’.’’ Waar het gaat om duurzame mobiliteit worden autoliefhebbers aangepakt: ,,We kunnen kijken naar het bevorderen van het OV en fietspaden maar ook het op den duur ontmoedigen van het gebruik van auto’s.’’