Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Efficiëntere aanpak van lachgasgebruik

Hillegom – Op basis van de huidige regels van de APV (algemene plaatselijke verordening) is het heel lastig om mensen te veroordelen op het gebruik van lachgas.

Dat blijkt uit een brief, die de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft gestuurd aan alle gemeenten. Landelijke wetgeving over een lachgasverbod laat nog op zich wachten en ook de lokale regels voldoen doorgaans niet. Voor de rechtbank zal iemand niet veroordeeld worden, als hij alleen betrapt is op het gebruik van een ‘ballon’ en verder zijn mond dichthoudt.

De VNG heeft echter een oplossing; vanaf 1 juli kunnen gemeenten een nieuwe ‘feitcode’ toevoegen aan hun APV, waardoor er beter gehandhaafd kan worden op lachgasgebruik.