Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Geen kwijtschelding OZB voor ondernemers

Kaag en Braassem – De ondernemers in Kaag en Braassem hoeven er niet op te rekenen, dat de gemeente (een deel van) de OZB-belasting op niet-woningen van vorig jaar weer teruggeeft.

Gemeenteraadslid (en ondernemer met een horecavergunning) Thijs Brambach (PRO) pleitte voor zo’n teruggave. Hij gaf aan, dat veel ondernemers het enorm moeilijk hebben door de coronaperiode en dat de gemeente Kaag en Braassem deze ondernemers zou kunnen helpen met het verlagen of kwijtschelden van de onroerende zaakbelasting over hun bedrijfspanden.

Maar wethouder Petra van der Wereld gaf aan, dat de gemeente zo’n kwijtschelding niet voor specifieke groepen ondernemers, zoals horeca, kan doen. ,,Dan moet je die kwijtschelding verlenen voor alle mensen, die OZB betalen over niet-woningen. Dat gaat de gemeente veel geld schelen: een bedrag van 773.000 euro.’’

De overige politieke partijen waren het eens met de wethouder. VVD-er Jan van der Geest: ,,In een crisis zal de een lijden en de ander zal er garen bij spinnen.’’ Ook Anja de Rijk (CDA) vond: ,,Alles kwijtschelden is niet de oplossing.’’ Raadslid Fred Zoetendaal (SVKB) besloot: ,,We moeten hier geen acht ton aan uitgeven.’’