Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

‘Geen nader onderzoek naar luchthaven in zee’

Hillegom – De luchtvaart is verantwoordelijk voor maar liefst 1% van alle stikstofuitstoot. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraadsleden.

Tot 2019 had Schipholniet eens een vergunning voor al het stikstof wat de vliegtuigen uitbraken. Dat is nu hersteld met een wettelijke regeling.

Er wordt geen maximum aantal vluchten genoemd voor Schiphol, maar wel is concreet benoemd dat het aantal nachtvluchten in stappen naar beneden moet, eerst tot 29.000 per jaar en dat dit aantal daarna daalt naar 25.000 nachtvluchten. Er komt geen nader onderzoek naar een luchthaven in zee, ‘tenzij de markt dit oppakt’, aldus de Luchtvaartnota 2020-2050.