Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Geen zorgen over ‘planetproof’ gewasbeschermingsmiddelen

Noordwijk – Het speeleiland komt definitief in het middengebied.

Dinsdagavond stemden de raadsleden in met  de plannen voor een park met speeleiland naast de nieuwe woonwijk Duineveld. De PvdA maakte zich nog wel zorgen over het naastgelegen bollenveld, waar met gif wordt gespoten.

Maar wethouder Theo Alkemade liet weten, dat een ‘spuitzoneringsonderzoek’ is gedaan. Hieruit kwam naar voren, dat de bollenkweker de gewasbeschermingsmiddelen richting de grond spuit en dat hij gebruik maakt van ‘planetproof systemen’. Ook zou de nog aan te leggen twee meter hoge heg helpen om overwaaiend gif tegen te houden. Een ruime raadsmeerderheid was het hier mee eens.