Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

‘Handhaven met menselijke maat’

Noordwijk – De heftige emoties en weerstand tegen het handhavingsbeleid van het oneigenlijk gebruik van bollengrond komt volgens het college van burgemeester en wethouders ‘deels uit onzekerheid en onwetendheid’. Dat staat in een brief van het college aan de eigenaren van 260 percelen, die worden gecontroleerd.

Het besluit om te handhaven is door de Bollenstreekgemeenten al in 2016 genomen en Noordwijk is er in 2020 mee begonnen. Percelen worden o.a. gebruikt als (volks)tuin of er worden paarden op gehouden. Soms staan er ook bouwwerken op de bollengrondpercelen. In eerste instantie kijkt de gemeente of het verkeerde gebruik gelegaliseerd kan worden.

Per jaar worden dertig tot zestig percelen bezocht en beoordeeld. Rond 2025 zou het hele handhavingstraject dus afgerond moeten zijn. Het college: ,,Hierbij wordt gekozen voor een aanpak zonder aanziens des persoons, maar met een menselijke maat.’’