Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Hondvriendelijk vakantiepark bij Ghoybos

OUD ADE – Een hondvriendelijk vakantiepark met hondentrainingscentrum komt waarschijnlijk aan de Hofdijklaan 61-63 in Oud Ade. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover dit voorstel.

Nu is er op dat terrein al een recreatiepark en worden er caravans gestald. De eigenaren willen er echter 36 recreatiewoningen van 60 m2 neerzetten. Bij iedere woning komt dan ook een aanlegplaats. Hondeneigenaren zijn van harte welkom om daar te recreëren. Ook andere hondenbezitters kunnen in de toekomst gebruik maken van het hondentrainingscentrum. Dat is prima, zo vindt het college, maar de buiten-trainingsvelden van het hondentrainingscentrum moeten dan wel net naast het Ghoybos komen. Ook moeten de initiatiefnemers toestemming aan de Provincie Zuid-Holland vragen om een extra ontsluitingsweg aan te leggen op de Hofdijklaan.

Om dit allemaal mogelijk te maken, worden kassen gesloopt en mogen er in de toekomst geen caravans meer gestald worden. De hondentrainingsvelden worden zo’n 700 m2 groot. Wanneer die velden bij het Ghoybos komen, zal dat zorgen voor minder overlast voor omwonenden, zo is de verwachting. Hoe de initiatiefnemers er voor kunnen zorgen, dat er geen hondenpoepoverlast komt, is nog niet bekend.