Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Jachthaven naar vrijwilligersorganisatie

Rijnsaterwoude – Jachthaven ’t Venegat blijft in handen van een groep vrijwilligers. Dat zijn de gemeente Kaag en Braassem, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat overeengekomen.

De huidige stichting wordt een vereniging, die de jachthaven van de gemeente koopt. Hierna wordt niet alleen de jachthaven zelf onderhouden en geëxploiteerd. Ook komen er mogelijk initiatieven voor bijvoorbeeld een vissteiger en een jeu de boules-locatie.. Voor inwoners moet het mogelijk blijven om een ligplaats te huren; ook als deze inwoners niet veel geld hebben.

De haven blijft openbaar en toegankelijk voor maatschappelijk gebruik. Daarnaast gaat de jachthaven onderdak bieden aan de Zeeverkenners uit Leimuiden. Het zwemstrandje wordt tegelijk met de jachthaven overgedragen. De vereniging zorgt voor het onderhoud en het strandje blijft openbaar toegankelijk.

Wethouder Yvonne Peters is blij met de stap die nu gezet is rond ’t Venegat. “Mooi om te zien dat er een dorpsbreed plan opgesteld is. We kiezen voor de verkoop aan de nieuwe vereniging omdat we zo een gedragen dorpsinitiatief een plek geven en bijdragen aan de gewenste recreatieve ontwikkelingen in het dorp.”